LAMENUKK JA ANIMATSIOON

Filmifestival “Kino maale” kutsub juba üheksandat aastat lapsi ja noori animatsiooni kaudu end väljendama. 6. oktoobril osalesid Tapa Gümnaasiumis lamenuku animatsiooni töötoas Getleen Kass, Liisi Lemmik ja Alison Moora. Suureks animatsioonistuudioks sisse seatud kooli aulas said kogenud juhendajate käe all toredasti filmi tegemisega hakkama kõik osalejad, kellest nooremad olid kuue- seitsme-aastased mudilased. 

Animatsioon “Hugo ja päike” valmis Liisi, Getleeni ja Alisoni ühistööna ja tööprotsess aitas noortel aru saada, milline tegevus või töölõik kellelegi seejuures kõige meelepärasem on. Nelja tunni jooksul loodud lühifilmile tuli valmis joonistada väljamõeldud tegelaskujud, luua tegelasi ühendav lugu, valida veebist sobiv taustafoto ja pildistada üles elementide liikumine. 

Kõik töötubades valminud animatsioonid osalevad ka konkursil ning tulemused selguvad filmifestivali galal 24. oktoobril kell 17.00 Tapa Kultuurikojas. 

Õpilasi saatis ja juhendas õp Marika Ristmäe.