Teistmoodi koolipäevad 28. ja 29. jaanuaril

Esmaspäev ja teisipäev (28.-29. jaanuar) polnud seekord meie koolis tavalised. Esmaspäevastes tundides olid mitmed ained omavahel integreeritud.
Teisipäeval külastati Pärnus ettevõtteid ja muuseume.

Põhikooli nooremad klassid tegid vahvat aardejahti ja pärli töötuba Pärnu Muuseumis.

VIII klass külastas Pärnu EcoBirch liimpuidutehast. Tootmisjuht Tarmo Merila tutvustas puidutehnoloogiat, materjali valikut ja kogu liimpuitplaadi valmimisprotsessi. Õpilased nägid oma silmaga, kuidas töötavad automaatliinid, aga samuti ka inimkäed seal, kus automaatikat ei saa rakendada.
VII klass tutvus OÜ ASB Greenworld Eesti turbatööstusega. Firma juhataja Jüri Tiidermanni poolt juhatatud õppekäigul said õpilased ülevaateturba tekkimisest, fraktsioneerimisest ja lisandite vajalikkusest professionaalsete aiandite tarvis valmistatavatel turbasegudel. Kuna firma toodangut saab Pärnu ehituspoodidest osta, pakkus firma töö õpilastele suurt huvi. Eriliselt jäi meelde turbasegude valmistamisel kasutatava kookospähkli „juuste“ suur veeimamisvõime, mis paisutab niiskumisel sellest valmistatud briketi ruumala kuuekordseks.

Külastati Koidula Muuseumi.

Keskkooli ja 9.klassi õpilased veetsid koolipäeva Pärnu Uue Kunsti Muuseumis. Peale näituste
“ Rongid, rongid..” ja “Eksiil maastikes” külastamist vaadati poola ajaloolist filmi “Marmormees”. Mark Soosaar rääkis lisaks juurde oma filmitegemistest.

4.-6. klassil toimus aga 5 töötuba koolimajas.
Õpiti õues tikkudeta lõkkesüütamist, meisterdati kaunistusi vabariigi aastapäevaks, avastati põnevaid võimalusi arvutimaailmas ja külla tuli Küllike Sisask Kabli RMK-st, kes rääkis kobraste põnevast elust ning inimeste meeleelunditest.
Erilist elevust pakkus aga meie kooli endine õpilane Silver Sepp, kes tõestas, et muusikat saab teha kõigest meie ümber.

Olid väga toredad ja silmaringi avardavad päevad!